Què és el BOOKLINKING?



Alguna cosa està passant a Santa Oliva... l’anomenem BOOKLINKING.

Aquest terme fa referència a les diferents interrelacions o enllaços que s’estableixen entre persones d’un col.lectiu, quan un llibre o fragment d’obra literària apareix en un espai, en objectes o actes de la nostra realitat quotidiana.

Sorpresa, misteri, joc i reflexió en forma de paraules que se’ns presenta generalment en textura de paper, però no exclusivament.

Fragments literaris que poden tenir missatge per ells mateixos, que conviden a pensar, suggereixen, toquen el fons de la nostra ànima o, senzillament, ens donaran la possibilitat de fruir del so i la musicalitat de les paraules.

Les paraules surten del llibre i busquen al lector que es converteix en receptor involuntari d’un acte teixit en xarxa dins un context social i comunitari.

En el rerefons de l’acció, el booklinking (ho podríem traduir com -enllaçant llibres-) busca l’efecte dominó entre els seus receptors i que, la iniciativa, la imaginació i la inquietud del fet cultural vagi enriquint la nostra existència.

diumenge, 21 d’abril del 2013

Booklinking als camins...


On ens porta aquest camí?

“El Pare, per la seva feina, coneixia gairebé tots el pobles de la comarca i havia tingut contacte amb les persones que hi vivien. Des del nom del poble fins a les característiques d’una pedra eren motiu d’interès per a ell.
Amb el meu pare, en vaig conèixer uns quants, però d’altres van quedar com promeses inabastables, com son per pronunciar, per fer reviure en qualsevol moment. Quan vaig visitar aquests pobles, les cases ja eren buides, o quasi buides. Han callat les veus que el pare un dia hi va escoltar.”

Maria Barbal, Camins de quietud



1 comentari:

  1. "Sempre he pensat que viatjar en un vaixell de càrrega sent una mica passatge i una mica tripulant deu ser una cosa admirable. Una maleta petita, un quadern, un llibre de poemes (Neruda, per exemple, que escriu perquè se'l llegeixi a alta mar) i res més (...) després de tot un any de subjecció a la geografia (...) em desperto cada dia amb l'ànsia de la fuga"
    Carta de Júlio Cortázar a Luis Guagliardi (4 de gener de 1939)

    ResponElimina