Què és el BOOKLINKING?



Alguna cosa està passant a Santa Oliva... l’anomenem BOOKLINKING.

Aquest terme fa referència a les diferents interrelacions o enllaços que s’estableixen entre persones d’un col.lectiu, quan un llibre o fragment d’obra literària apareix en un espai, en objectes o actes de la nostra realitat quotidiana.

Sorpresa, misteri, joc i reflexió en forma de paraules que se’ns presenta generalment en textura de paper, però no exclusivament.

Fragments literaris que poden tenir missatge per ells mateixos, que conviden a pensar, suggereixen, toquen el fons de la nostra ànima o, senzillament, ens donaran la possibilitat de fruir del so i la musicalitat de les paraules.

Les paraules surten del llibre i busquen al lector que es converteix en receptor involuntari d’un acte teixit en xarxa dins un context social i comunitari.

En el rerefons de l’acció, el booklinking (ho podríem traduir com -enllaçant llibres-) busca l’efecte dominó entre els seus receptors i que, la iniciativa, la imaginació i la inquietud del fet cultural vagi enriquint la nostra existència.

divendres, 19 d’abril del 2013

Recepta mèdica

No tot es cura amb medicaments.
Us han receptat mai una lectura?

Hi havia una vegada un home trist que va anar a veure a un metge perquè li curés la seva tristesa. El metge li va fer un reconeixement a fons i li va dir –No he pogut trobar-li res dolent, però li donaré un consell. Hi ha un circ a la ciutat. Vagi-hi aquesta nit, veurà un pallasso que és tan divertit que no podrà parar de riure en una setmana. 
Doctor, va dir el trist pacient-, aquest pallasso soc jo.

Emily Kelen. A life of Edward Lear 

1 comentari:

  1. MINYONA : — Però a sant de què vol casar la seva filla amb un metge?
    MALALT : — La meva filla estarà encantada de que el seu pobre pare
    malalt tingui un metge a la família!
    MINYONA : — Malalt? Però si vostè està més sa que jo!

    El malalt imaginari. Molière

    ResponElimina